5 ESSENTIAL ELEMENTS FOR KRONIK TOTAL OKLüZYON (CTO) IşLEMLERI ANALIZI

5 Essential Elements For kronik total oklüzyon (cto) işlemleri analizi

5 Essential Elements For kronik total oklüzyon (cto) işlemleri analizi

Blog Article

Ayrıca, ailede erken yaşta kalp krizi geçiren bireylerin diğer aile fertleri de kalp sağlığını gözlemlemeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

Damar duvarlarımızın balonlaşma sonucunda sağlamlığını yitirmesi üzerine atardamar anevrizması meydana gelmektedir. Anevrizmanın etki ettiği en tehlikeli durumlardan bir tanesi olan damar yırtılması atar damarın incelmesi sonucunda oluşmaktadır. Abdolminal aort anevrizmasının değerlendirilmesi damar genişlemesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Karın yapısında aort damarının çapı baz aldığımızda three cm den küçük ise bu damar yapısının normal olduğunu söyleyebiliriz.

Stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önlemler, stentin sorunsuz işlev görmesini sağlamak ve hastaların genel sağlık durumunu iyileştirmek için kritiktir. İşte stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken başlıca hususlar:

Akut aort diseksiyonu, en sık acil cerrahi gerektiren aort hastalığıdır. Aort diseksiyonu, aort duvarının katları arasında yırtık olması ve kanın duvarın katları arasında oluşan yalancı lümene girmesidir. Çoğunlukla yaşlı kişilerde görülür. Aortun patlaması halinde hayatta kalma şansı da azalacağından yeni oluşmuş aort diseksiyonu, acil ve hayati tehdit eden bir durumdur.

Genel olarak ilerleyen yaşlarda rastlanılan aort damarın yırtılmaları konusunda hazard özellikle kırk yaşının geçtiğinde artworkış göstermektedir.

Prof. Dr. Ali Metin Esen gibi deneyimli aort anevrizmalarının kaplı stentler ile kapatılması durumu bir cerrahın aort anevrizmaları gibi karmaşık durumların tedavisi konusunda uzmanlaşmış olabileceğini ve önemli katkılarda bulunabileceğini söyleyebilirim.

Stent takıldıktan sonra düzenli doktor kontrolleri, stentin işlevselliğinin korunması ve olası komplikasyonların erken tespit edilmesi açısından kritik öneme sahiptir.

Aort damar duvarında bulunan elastik liflerin bozulması ve fonksiyonlarını yerine getirememesi, buna bağlı olarak meydana gelen genişleme zamanla büyüyebilmektedir. Anevrizmanın genişlemesiyle birlikte çeşitli semptomlar ortaya çıkmaya başlamaktadır.

Aort anevrizmasında genelde ilaç tedavisi kullanılmaz. Ancak hipertansiyon anevrizma varlığı riskini ve var olan anevrizmada yırtılma olasılığını arttırdığı için hipertansiyonu olan kişilerde antihipertansif ilaç kullanılabilir.

Uygun bakım ve düzenli doktor kontrolleri ile stentler yıllarca sorunsuz işlev görebilir ve hastalar uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler.

Abdominal aort anevrizmaları, aortun karın bölgesinde genişlemesine ve zayıflamasına bağlı olarak ortaya çıkan ciddi bir durumdur. Tedavi edilmezse, anevrizma yırtılma riski taşır ve hayati tehlike oluşturabilir.

Stent uygulaması sırasında mutlaka acil kalp cerrahisi girişiminin de yapılması için hazırlıklar tamamlanmalıdır ve bu hazırlıklarda yaklaşık olarak yüzde 1’in altındaki hasta kesimi için gerekli olmaktadır.

Halk arasında aort anevrizmasına, aort damarı genişlemesi adı verilmektedir. Bunun sebebi anevrizmanın aort damarında bir kese oluşturup damarın hacmini arttırmasıdır.

Bazı durumlarda aniden yırtılmaya bağlı olarak oluşan belirtiler oldukça hızlı bir şekilde ilerler bu durumda zaman oldukça önemlidir. Abdominal aort anevrizmalarının aniden çıktığı durumlarda ağrılar ve belirtiler şiddetliyse muhtemelen genişleyen arterde yırtılma oluşmuş durumdadır.

Report this page